Artikel Brabants Dagblad: Met Peter Pan houdt TAGO jongeren in Goirle een spiegel voor


GOIRLE - TAGO's Peter Pan is maatschappijkritisch, 'maar niet loodzwaar'. Regisseur Mike van Amelsfoort kijkt uit naar de reactie van het publiek eind december in cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle.

Er is een duidelijke connectie tussen het originele Peter Pan-verhaal van J.M. Barrie en de gelijknamige maar eigentijdse uitvoering van Theater Atelier Goirle Oisterwijk. ,,Jongeren confronteren met hun wereld en het opnemen tegen het 'kwaad'. Dat kwaad is de druk waaronder vooral de jonge generatie vindt dat het moet presteren Van Amelsfoort: ,,Succes betekent voor de huidige generatie jongeren geluk. Dat wordt door social media niet alleen gecreëerd maar ook sterk aangewakkerd. Ik probeer met de inhoud van 'onze' Peter Pan het probleem aan de kaak te stellen."

Ook al doet de achterliggende gedachte anders vermoeden, het wordt volgens de regisseur geen 'loodzware voorstelling'. Wel wil hij mensen aan het denken zetten. ,,Met een omslagpunt in de voorstelling zetten we de toeschouwers even op een ander, wat minder luchtig, spoor."

TAGO heeft in de Peter Pan-voorstelling, van de 52 acteurs, 25 jongeren aan boord. ,,Er is veel talent en dat laten we met Peter Pan zien en horen." Zo'n 70 vrijwilligers zorgen voor het maken van de kostuums, decor, catering en grime.

Met Marieke van Middelkoop voorzag Van Amelsfoort bestaande, populaire muziek (Lady Gaga, Beyonce, Laura Mvula en Nina Simone) bewerkt door Bart de Graaff, van Nederlandse liedteksten. Ook het script namen ze voor hun rekening.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square